Gjuta betonggolv

Ett betonggolv är ett väldigt slitstarkt golv. För att få det perfekta betonggolvet som ska tåla mycket belastning är det viktigt att ta in offerter från olika företag som utför gjutning av betonggolv. Var noga i specifikationen om vilken betonggolv som behövs och fråga gärna efter ett bra och billigt betonggolv.

Att gjuta ett betonggolv kräver gedigen kunskap. Därför är det viktigt att enbart kontakta professionella företag som utför betongarbeten.

Ett betonggolv kan behandlas på olika sätt. Det finns möjlighet att måla eller polera ett golv men det går även att slipa betonggolv. När ett betonggolv slipas blir ytan väldigt blank och det ger ett snyggt intryck.

Betonggolv har fördelen att de kan vara både ett ute- och ett inomhusgolv. På senare år har det blivit trendigt att vissa golv inomhus är just betonggolv. Utomhus återfinns betonggolv bland annat i carport, i källare, i garage och företagslokaler.

För bästa betonggolvet: ta in offerter från företag specialiserade på att gjuta betonggolv.

Fördelarna med att gjuta betonggolv

Förutom att det är riktigt snyggt med ett betonggolv som sedan slipats riktigt skinande, så är andra uppenbara fördelar med betonggolv att det kommer att stå emot tidens tand väldigt bra och att det dessutom inte kräver mycket underhåll.

Då vår kalla svenska vinter leder till att betonggolv kan kännas kalla under den årstiden så väljer många dessutom att lägga golvvärme under sina betonggolv. Att gå på ett betonggolv av hög kvalitet, med en behaglig temperatur under fötterna är en härlig känsla, så det kan definitivt vara en väl värd investering att även installera golvvärme. 

Varför ska jag anlita en firma för att göra jobbet?

Att som glad amatör på egen hand gjuta ett betonggolv är sällan en bra idé. Först och främst finns det olika typer av betong, som lämpar sig olika bra för olika ändamål. Den kunskapen är guld värd när ett betonggolv ska gjutas.

Ska golvet dessutom slipas för att bli skinande och snyggt krävs rätt kunskaper och rätt maskin, ofta en diamantslip. Sedan är det efterarbetet med polering, som också det kräver rätt maskin och produkter. Att låta proffs göra det här jobbet är den bästa investeringen du kan göra, och genom att ta in flera offerter från olika firmor märker du snabbt att det inte heller behöver kosta skjortan.

 

Våra senaste förfrågningar

 • Daniel bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej!
  jag skulle villa veta på ett ungefär vad det kostar att flytspackla ett golv på 25 kvadratmeter rum ca 3cm högt?
  Med vänlig hälsning, Daniel
 • Gustav bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta betonggolv med fall i ett badrum i en källare. Storleken på badrummet är 4,5 kvadratmeter.
 • ANDERS bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Jag är intresserad av att bygga ett nytt hus.
  Vill kika på vad det kan kosta att något företag tar på sig att gjuta en platta/husgrund för ca 160 kvm hus med garage. Vill även få en klar bild på leveranstid samt vad som krävs för...
 • Mikael bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej!
  Jag bor i Skänninge och ska bygga ett uterum mot huset i vinkeln så kantelementen blir på 2 sidor. plattan ska vara ca 26kvm med elektrisk golvvärme. Det är ca 25 meter in från tomtgräns
 • Paul bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Riva en betongtrapp, samt gjuta en ny, eller om man tar en färdig gjuten och monterar på plats . 4 trappsteg samt 1plan , b=1350mm,,H= 1000mm,,,,L= 2500mm. Återanvända bef trappräcket. det är en rak,öppen under ,lättillgänglig yttertrapp.. Plats...
 • Samuel bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Grävning och gjutning av 2 betongplattor i anslutning till en villa som ska byggas ut. ca 20 kvm totalt.
  Grävning för markavlopp från hängrännor, dränering samt anslutning av avlopp
 • Hannes bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Ny betongtrappa till källaren. Den gamla togs bort i samband med dränering.
 • David bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Vi har en stor terass som är gjuten i betong med marksten ovanpå. Ca 60 kvm. Vi vill ta bort markstenen och istället lägga på ett topplager av slät betong.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.