Gjuta betonggolv

Ett betonggolv är ett väldigt slitstarkt golv. För att få det perfekta betonggolvet som ska tåla mycket belastning är det viktigt att ta in offerter från olika företag som utför gjutning av betonggolv. Var noga i specifikationen om vilken betonggolv som behövs och fråga gärna efter ett bra och billigt betonggolv.

Att gjuta ett betonggolv kräver gedigen kunskap. Därför är det viktigt att enbart kontakta professionella företag som utför betongarbeten.

Ett betonggolv kan behandlas på olika sätt. Det finns möjlighet att måla eller polera ett golv men det går även att slipa betonggolv. När ett betonggolv slipas blir ytan väldigt blank och det ger ett snyggt intryck.

Betonggolv har fördelen att de kan vara både ett ute- och ett inomhusgolv. På senare år har det blivit trendigt att vissa golv inomhus är just betonggolv. Utomhus återfinns betonggolv bland annat i carport, i källare, i garage och företagslokaler.

För bästa betonggolvet: ta in offerter från företag specialiserade på att gjuta betonggolv.

Fördelarna med att gjuta betonggolv

Förutom att det är riktigt snyggt med ett betonggolv som sedan slipats riktigt skinande, så är andra uppenbara fördelar med betonggolv att det kommer att stå emot tidens tand väldigt bra och att det dessutom inte kräver mycket underhåll.

Då vår kalla svenska vinter leder till att betonggolv kan kännas kalla under den årstiden så väljer många dessutom att lägga golvvärme under sina betonggolv. Att gå på ett betonggolv av hög kvalitet, med en behaglig temperatur under fötterna är en härlig känsla, så det kan definitivt vara en väl värd investering att även installera golvvärme. 

Varför ska jag anlita en firma för att göra jobbet?

Att som glad amatör på egen hand gjuta ett betonggolv är sällan en bra idé. Först och främst finns det olika typer av betong, som lämpar sig olika bra för olika ändamål. Den kunskapen är guld värd när ett betonggolv ska gjutas.

Ska golvet dessutom slipas för att bli skinande och snyggt krävs rätt kunskaper och rätt maskin, ofta en diamantslip. Sedan är det efterarbetet med polering, som också det kräver rätt maskin och produkter. Att låta proffs göra det här jobbet är den bästa investeringen du kan göra, och genom att ta in flera offerter från olika firmor märker du snabbt att det inte heller behöver kosta skjortan.

 

Våra senaste förfrågningar

 • Birgit bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej ! Jag har ett garage golv som lutar mot fel håll ( mot väggen ) , kan nån gjuter ett betonggolv med rätt vinkel? ungefär 35 kvadratmeter
 • Jens bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej!

  Har ett golv I varmgarage på ca 40 kvm som behöver flytspacklas och målas med epoxi eller likn.

  Gör ni sådant?
  Vad kan man räkna med i grov kostnadsuppskattning?

  Mvh

  Jens
 • Frank bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Jag har ett garagegolv jag skulle vilja jämna till för att sedan kunna bygga nytt golv. Garaget ska inredas som boningsyta.

  Skulle vilja få ett kvm pris för att kunna göra en bedömning om det är rätt väg att ta.
  Ca 15 mm flytspackel per...
 • Andrew bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Offert för att gjuta husgrund, med golvvärme i och vvs. Men även en offert för bara själva gjutning och slipningen av platan.
 • Jens bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Funderar på att bygga en ny villa.
  Behöver en betongplatta/grund med värmeslingor. Bygger vi enplanshus så blir det ca 200m2 vid tvåplanshus ca 125m2.
  Har inte köpt tomten än så är i ett tidigt skede av processen. Behöver dock göra en budget och behöver därför offerter med...
 • Christina bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  BRF Stora Katrineberg 1. Liljeholmsvägen 8 11761 Stockholm.
  Vi planerar att montera en hiss i en av våra uppgångar som saknar hiss i dag. Huset är byggt 1905 har fem våningar, ett bygge med hög kvalité.
  Tanken är att man ska borra ur en kärna/spindeln i trapphuset...
 • Lars bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej,
  Vi skulle vilja få hjälp med att gjuta en entré trappa i betong till en utbyggnad. Det rör sig om två trappsteg och ett övre plan på 70 cm djup fram till dörren.

  Tack på förhand,
  Lars
 • Kerstin bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej
  Jag undrar vad det ca skulle kosta att gjuta en betongplatta i vår befintliga källare 5-10 cm
  Mvh, Kerstin

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.