Gjuta betonggolv

Ett betonggolv är ett väldigt slitstarkt golv. För att få det perfekta betonggolvet som ska tåla mycket belastning är det viktigt att ta in offerter från olika företag som utför gjutning av betonggolv. Var noga i specifikationen om vilken betonggolv som behövs och fråga gärna efter ett bra och billigt betonggolv.

Att gjuta ett betonggolv kräver gedigen kunskap. Därför är det viktigt att enbart kontakta professionella företag som utför betongarbeten.

Ett betonggolv kan behandlas på olika sätt. Det finns möjlighet att måla eller polera ett golv men det går även att slipa betonggolv. När ett betonggolv slipas blir ytan väldigt blank och det ger ett snyggt intryck.

Betonggolv har fördelen att de kan vara både ett ute- och ett inomhusgolv. På senare år har det blivit trendigt att vissa golv inomhus är just betonggolv. Utomhus återfinns betonggolv bland annat i carport, i källare, i garage och företagslokaler.

För bästa betonggolvet: ta in offerter från företag specialiserade på att gjuta betonggolv.

Fördelarna med att gjuta betonggolv

Förutom att det är riktigt snyggt med ett betonggolv som sedan slipats riktigt skinande, så är andra uppenbara fördelar med betonggolv att det kommer att stå emot tidens tand väldigt bra och att det dessutom inte kräver mycket underhåll.

Då vår kalla svenska vinter leder till att betonggolv kan kännas kalla under den årstiden så väljer många dessutom att lägga golvvärme under sina betonggolv. Att gå på ett betonggolv av hög kvalitet, med en behaglig temperatur under fötterna är en härlig känsla, så det kan definitivt vara en väl värd investering att även installera golvvärme. 

Varför ska jag anlita en firma för att göra jobbet?

Att som glad amatör på egen hand gjuta ett betonggolv är sällan en bra idé. Först och främst finns det olika typer av betong, som lämpar sig olika bra för olika ändamål. Den kunskapen är guld värd när ett betonggolv ska gjutas.

Ska golvet dessutom slipas för att bli skinande och snyggt krävs rätt kunskaper och rätt maskin, ofta en diamantslip. Sedan är det efterarbetet med polering, som också det kräver rätt maskin och produkter. Att låta proffs göra det här jobbet är den bästa investeringen du kan göra, och genom att ta in flera offerter från olika firmor märker du snabbt att det inte heller behöver kosta skjortan.

 

Våra senaste förfrågningar

 • Niklas bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  vill få det gjutet i källaren och tre till små ytor är ca 50 kvadrat så beroende tjocklek från 5-7kubik som kommer gå åt.liten pump lär behövas och nån som vibbrar och fixar mvh / Niklas A
 • Anna bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Vi har en kaj som står vid sjön, som behöver repareras. Den murades någon gång på 70 talet och därefter har man lappat med fler lager betong efterhand. Idag är den sprucken och ojämn, och riskerar rasa. Troligtvis finns stora stenblock under, så "grunden" ska...
 • seb bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  30mm ovanpå undergolv, 40vm
 • Andreas bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjutning garageplatta med avlopp på cirka 70 kvm även gräva för el och vatten cirka 10 meter.
 • Jan bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta ett betonggolv
 • Johan bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Vad skulle det kosta att gjuta golv i befintlig ”maskinhall” ca:7x10m
 • Isabelle bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Är intresserad av att lägga betonggolv i ett litet kök samt pigkammare (dessa två rum sitter ihop). Skulle gissa att ytan är ca 20 kvm. Köket har i nuläget gråa stenplattor och pigkammaren parkett. Köket har golvvärme. Är det möjligt att lägga betong på? Finishen...
 • lotta bad om offert för Bygg & hantverkare - Målning & tapetsering
  Att slipa och måla en pool i betong.
  9x4.5 meter

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.