Gjuta betonggolv

Ett betonggolv är ett väldigt slitstarkt golv. För att få det perfekta betonggolvet som ska tåla mycket belastning är det viktigt att ta in offerter från olika företag som utför gjutning av betonggolv. Var noga i specifikationen om vilken betonggolv som behövs och fråga gärna efter ett bra och billigt betonggolv.

Att gjuta ett betonggolv kräver gedigen kunskap. Därför är det viktigt att enbart kontakta professionella företag som utför betongarbeten.

Ett betonggolv kan behandlas på olika sätt. Det finns möjlighet att måla eller polera ett golv men det går även att slipa betonggolv. När ett betonggolv slipas blir ytan väldigt blank och det ger ett snyggt intryck.

Betonggolv har fördelen att de kan vara både ett ute- och ett inomhusgolv. På senare år har det blivit trendigt att vissa golv inomhus är just betonggolv. Utomhus återfinns betonggolv bland annat i carport, i källare, i garage och företagslokaler.

För bästa betonggolvet: ta in offerter från företag specialiserade på att gjuta betonggolv.

Fördelarna med att gjuta betonggolv

Förutom att det är riktigt snyggt med ett betonggolv som sedan slipats riktigt skinande, så är andra uppenbara fördelar med betonggolv att det kommer att stå emot tidens tand väldigt bra och att det dessutom inte kräver mycket underhåll.

Då vår kalla svenska vinter leder till att betonggolv kan kännas kalla under den årstiden så väljer många dessutom att lägga golvvärme under sina betonggolv. Att gå på ett betonggolv av hög kvalitet, med en behaglig temperatur under fötterna är en härlig känsla, så det kan definitivt vara en väl värd investering att även installera golvvärme. 

Varför ska jag anlita en firma för att göra jobbet?

Att som glad amatör på egen hand gjuta ett betonggolv är sällan en bra idé. Först och främst finns det olika typer av betong, som lämpar sig olika bra för olika ändamål. Den kunskapen är guld värd när ett betonggolv ska gjutas.

Ska golvet dessutom slipas för att bli skinande och snyggt krävs rätt kunskaper och rätt maskin, ofta en diamantslip. Sedan är det efterarbetet med polering, som också det kräver rätt maskin och produkter. Att låta proffs göra det här jobbet är den bästa investeringen du kan göra, och genom att ta in flera offerter från olika firmor märker du snabbt att det inte heller behöver kosta skjortan.

 

Våra senaste förfrågningar

 • Ingemar bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Vi har ett uterum som är murat och ligger c:a 1 m upp från markplan. Nu har ene väggen börjat ge sig av utåt och golvet har spruckit. V äggen flyttar sig utåt lite grand hela tiden så vi måste försöka förankra väggen i den...
 • mats bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  garageplatta på 70kvm 300tjock
 • Giuseppe bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Flytspackla källare c.a 3cm lite fukta kan förekomma under ifrån.
  38 km2
 • Anders bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta grund till uterum, 32 kvm
 • Tive bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Vi ska lägga om golv i vår lägenhet. Golvläggaren tycker det ska flytspacklas innan för att få det jämt i hela lägenheten och samma höjd. Är en gammal lägenhet därav lite olika höjder m.m
 • Jonas bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Bygga & Gjuta en grund till ett vidbyggt garage.
  Yta: 50m2 (ca LxB: 10x5m).
  400mm grund (300mm isolering).
  Laster: Väggar skall muras (isoleca eller liknande) eller eventuellt prefab betong.
  Taklutning ca 9grader. Plåttak.
 • Alexandra bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej!

  Är i behov av att jämna ut ett golv för att komma i höjd med ett anslutande golv efter att en vägg tagits ned (flytspackel antar jag). Gäller i hall och delar av anslutande vardagsrum i en bostadsrätt. Önskar en offert på att flytspackla ca...
 • Daniel bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta betongtrappa med smidesräcken vid husgavel. Blir ca 7 steg med en avsats på förSta steget.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.