Gjuta betonggolv

Ett betonggolv är ett väldigt slitstarkt golv. För att få det perfekta betonggolvet som ska tåla mycket belastning är det viktigt att ta in offerter från olika företag som utför gjutning av betonggolv. Var noga i specifikationen om vilken betonggolv som behövs och fråga gärna efter ett bra och billigt betonggolv.

Att gjuta ett betonggolv kräver gedigen kunskap. Därför är det viktigt att enbart kontakta professionella företag som utför betongarbeten.

Ett betonggolv kan behandlas på olika sätt. Det finns möjlighet att måla eller polera ett golv men det går även att slipa betonggolv. När ett betonggolv slipas blir ytan väldigt blank och det ger ett snyggt intryck.

Betonggolv har fördelen att de kan vara både ett ute- och ett inomhusgolv. På senare år har det blivit trendigt att vissa golv inomhus är just betonggolv. Utomhus återfinns betonggolv bland annat i carport, i källare, i garage och företagslokaler.

För bästa betonggolvet: ta in offerter från företag specialiserade på att gjuta betonggolv.

Fördelarna med att gjuta betonggolv

Förutom att det är riktigt snyggt med ett betonggolv som sedan slipats riktigt skinande, så är andra uppenbara fördelar med betonggolv att det kommer att stå emot tidens tand väldigt bra och att det dessutom inte kräver mycket underhåll.

Då vår kalla svenska vinter leder till att betonggolv kan kännas kalla under den årstiden så väljer många dessutom att lägga golvvärme under sina betonggolv. Att gå på ett betonggolv av hög kvalitet, med en behaglig temperatur under fötterna är en härlig känsla, så det kan definitivt vara en väl värd investering att även installera golvvärme. 

Varför ska jag anlita en firma för att göra jobbet?

Att som glad amatör på egen hand gjuta ett betonggolv är sällan en bra idé. Först och främst finns det olika typer av betong, som lämpar sig olika bra för olika ändamål. Den kunskapen är guld värd när ett betonggolv ska gjutas.

Ska golvet dessutom slipas för att bli skinande och snyggt krävs rätt kunskaper och rätt maskin, ofta en diamantslip. Sedan är det efterarbetet med polering, som också det kräver rätt maskin och produkter. Att låta proffs göra det här jobbet är den bästa investeringen du kan göra, och genom att ta in flera offerter från olika firmor märker du snabbt att det inte heller behöver kosta skjortan.

 

Våra senaste förfrågningar

 • Lars bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Reperation/ombyggnad av källartrappa
 • Karin bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Källargolv på hus. Dränering på utsidan av huset är gjort. Fukt kommer ifrån betonggolvet och letar sig uppåt väggarna. Behöver bila upp golvet och lägga någon fuktspärr. Sedan bygga golv på det. Huset ligger i Malmö. Offert tack :)
 • Simon bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Vi bygger ett Älvsbyhus med garage v21 på 37.8kvm.

  Grunden för huset är klart. Garaget har en golvbrun och är fyllt med grus.

  Vi vill isolera det rejält och gjuta en platta helst innan huset kommer börja monteras 6/7.

  Vi bygger i Bergsviken. Lundavägen 26.

  Något som går att...
 • Alex bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta en platta till ett garage på40 kvm, sedan stenläggning
 • Suchada bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta isolerad grund till uterummet på ca 15 kvm. Behöver eventuellt hjälp med grävande.
 • Douglas bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Betongbron vid huvudingången måste repareras.
 • Ronja bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta husgrund med golvvärme.
  Byggyta 120 kvm
 • Arnar bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  behöver få två betong rämsor längs poolen för att fästa pooltak, ca 30 cm breda. Har markstenar i runt poolen

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.