Bygga mur

En mur kan man använda för att rama in och avgränsa en trädgård, en del av trädgården, rabatter, eller en annan yta. Man kan även använda en mur för att skapa terasser och nivåskillnader. Muren fångar många blickar och kan ses som ett sätt att bygga vidare på husets arkitektur ut i trädgården. 

Offert bygga mur 

Det är viktigt att en mur håller god kvalitet och har en lång livslängd. Det är en stor investering som man gärna vill ska stå lika länge som huset står. Därför är det viktigt att anlita proffs på murar med specialkunskap inom mark och anläggning som vet hur murar ska byggas för att klara väder, vind och årens gång. 

Använd vår tjänst för att helt kostnadsfritt få offerter som du kan använda för att jämföra olika aktörer inom sten- och markarbeten. Det är enkelt att ansöka om offerter. Använd formuläret på sidan för att skicka iväg en förfrågan.   

Offert stödmur

En stödmur kan användas för att bygga nivåskillnader och terasser på en annars sluttande tomt. Med stödmurar blir trädgården mer praktiskt och lättare att utsmycka med växter, buskar och blommor - dessutom är det väldigt snyggt. 

Hur mycket kostar det att bygga en mur?

Kostnaden för att bygga en mur beror på vilken typ av mur man bygger, material och höjd. En högre mur blir förstås dyrare. Vissa typer av stödmurar som man använder för att bygga terasser i trädgården kan dessutom behöva dränering. Allt detta bidrar till murens pris. 

Använd vår tjänst för att få en tydlig prisbild över vad den mur du tänkt bygga kan komma att kosta. Skicka en prisförfrågan via formuläret på vår sida och få offerter från flera olika företag. Offerterna kan du använda för att jämföra pris och erbjudande från flera aktörer i ditt område samtidigt.  

ROT-avdrag för byggande av mur

Tyvärr kan man i de flesta fall inte få ROT-avdrag när man bygger en mur. För att ett ROT-avdrag ska godkännas måste arbetet utföras i ett hus eller en lägenhet. En mur byggs ofta i trädgården. 

I vissa fall godkänns dock ROT-avdrag för mur - det kan till exempel handla om murar som är en del av husets konstruktion eller om en mur behöver återställas efter ett dräneringsarbete.   

Använd vår tjänst

Det är enkelt och helt kostnadsfritt att använda vår tjänst. 

 • Beskriv vad för typ av mur du är ute efter. En stödmur? En tegelmur för att ringa in trädgården? En mindre mur för att avgränsa en del av din trädgård? Var så detaljerad som möjligt.
 • Fyll i när du vill att arbetet ska utföras. 
 • Var ska muren byggas? I en privatpersons trädgård eller till ett företag?
 • Fyll i dina kontaktuppgifter.

Du kommer nu att få offerter från upp till fem olika aktörer inom sten- och markarbete. Du behöver inte välja någon av dessa aktörer om deras erbjudande inte passar dig. Med vår tjänst binder du inte upp dig. Du avgör själv om du vill anlita utifrån offerterna eller inte.

Våra senaste förfrågningar

 • Lina bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Betonggolv inomhus ca 45m2
 • Christopher bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjutning av källargolv, ca 80m2 i år och ca 80m2 nästa år. Ser gärna att det är samam företag som sköter bägge gjutningarna!
 • Lev bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Rum 3*4 med betongplatta på mark
  Riva, vatten/värme isolera, gjuta nu platta
 • Robert bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjutning av ny betongtrapp från garageuppfart till markplan.
  Trappan har vittrat sönder.
 • Janne bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Flytspackling av yta på ca 65 kvadratmeter 5cm
 • Valter bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Om ca en månad ska vi gjuta en platta på ca 25 m2 ute på Tjärnö, Strömstad.
  Det är ett lite okonventionellt bygge med kantelement i cellglas och perlite som isolering.
  Vi önskar komma i kontakt med en van och noggrann husgrundsgjutare.
 • peter bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta en betongplatta för ett garagebygge. På 50 kvm
 • Magnus bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjutning betongplatta för altan.
  127 kvm, tjocklek 10 cm.
  Form klar. Armering och gjutning kvarstår.
  Armering o distanser finns. Endast överkantsarmering behövs.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.