Konvertera krypgrund och torpargrund till betongplatta

Fuktskador i grunden i äldre, och nyare, hus är ett stort orosmoment för många. Hus byggda på krypgrund och torpargrund bör man hålla koll på regelbundet för att undvika större problem och fuktskador. En bestående lösning på problemet är att konvertera den gamla grunden till en betongplatta

Denna typen är ingrepp är omfattande och kräver skickliga byggarbetare med mycket erfarenhet. Vi hjälper dig att ta fram offerter för ditt projekt!

Torpargrund och krypgrund 

Både torpargrund och krypgrund har ett utrymme med luft mellan husets golv och markytan. Den största skillnaden mellan de två är att hus med torpargrund i de flesta fall har en eldstad med räckvidd ner till grunden. Torpargrunden blir därför uppvärmd regelbundet vilket gör att den inte är lika utsatt för fuktskador. Krypgrunden är mer välisolerad, vilket gör att fuktproblem lättare kan uppstå.  

När ska man konvertera kryp- och torpargrund till betongplatta?

Fuktskador är inte ovanligt om man har en torpargrund eller krypgrund. Ett alternativ kan vara att skaffa sig en grundavfuktare, men om man vill göra en bestående renovering bör man konvertera torpargrunden eller krypgrunden till en betongplatta. Det är även ett bra alternativ om man redan har problem med fukt i grunden eller i bjälklagen.

Det är förstås ett omfattande arbete som kräver resurser och tar tid, men om man ska totalrenovera är det i många fall den bästa och mest långsiktiga lösningen. 

Så ser du att grunden behöver konverteras

Det finns ett par tecken man ska hålla koll på om man vill undersöka om grunden har problem. Ett tydlig tecken är förstås mögel och dålig lukt. Om det finns fukt i krypgrunden eller torpargrunden kan den doften till slut ta sig in i huset. Tecken på att grunden behöver renoveras är också mögel och angrepp i trossbotten, och angrepp i bärande bjälklag och golvbjälklag. 

Offert för att konvertera krypgrund och torpargrund till betongplatta

Använd vår offerttjänst för att enkelt skicka iväg flera offerter med prisförfrågan med endast ett formulär. Din förfrågan skickas vidare till våra samarbetspartners som återkommer till dig med priser och vidare diskussion om hur just ditt arbete kan genomföras. 

Vår tjänst erbjuds helt utan kostnad, och du behöver inte anlita de hantverkare som svarar. Du utvärderar själv utifrån offerterna du får om något erbjudande är intressant eller inte. 

Vad kostar det att konvertera krypgrund eller torpargrund till betongplatta?

Med vår tjänst får du en tydlig bild av vad det utförda arbetet kommer att kosta - från flera olika aktörer. I offerten får du ett prisförslag som du kan jämföra aktörerna emellan. Glöm inte ROT-avdraget som kan sänka kostnaden för arbetet. 

Så ansöker du om offert

Ansök via webbformuläret på sidan. Beskriv så detaljerat som möjligt vad du behöver hjälp med och inom vilken tidsgräns - då blir det lättare för våra samarbetspartners att ge dig ett så korrekt kostnadsförslag som möjligt. I prisförfrågan är naturligtvis ROT-avdrag inräknat.

Våra senaste förfrågningar

 • Mats bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Jag vill gjuta en ny betongplatta till ett mindre garage. Den gamla betongplattan har tagits bort och nytt underlag har förberetts.
  Garaget kommer inte att användas till biluppställning utan snarare snickeriverkstad och förvaring.

  Befintligt underlag för betongplatta :
  Packad hård jord med växtduk.
  10-15 cm packat singel grus.
  10 cm...
 • Andreas bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta garagegolv i befintlig form.
 • Roger bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Ett Gäst rum i garaget ca 3x3m.= 1m2. Litet jobb men orkar inte själv.;0)
 • Jakob bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Vi behöver hjälp med att jämna till golvet i ett 8 kvm stort kök som är under renovering. Golvet är flytspacklat där en tredjedel blev misslyckat och är lite för högt och antagligen behöver slipas ner innan golvet flytspacklas igen.
 • Kelvin bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej! Vill gjuta ett betonggolv i mitt hus på 82kvm.
  Helt öppen yta. polerat.
  Tjocklek vet jag ej vad man skall ha?

  Pris?
 • Peter bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Vi har ca 55m2 golvyta i två angränsande rum ska ska flytspacklas.
  offerter önskas
 • Sven Åke bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Flytspackling golv
 • Roger bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Fixa fallet i ett garage med betonggolv. Vattnet rinner ut i väggarna istället för till brunnen i dag.
  Storlek ca 4x6 meter

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.