Gjuta betongplatta

En betongplatta är den mest förekomna husgrunden i Sverige. Den är säker och stabil. När det blir tal om att gjuta en betongplatta är det bäst att kontakta flera företag och be om en offert.

Var noga med att skriva ett avtal innan arbetet med att gjuta betongplatta börjar och glöm inte att det går att spara mycket pengar genom att utnyttja ROT-avdraget.

Oavsett om det är en betongplatta som ska gjutas eller flera betongplattor som ska gjutas är hela arbetet enormt viktigt. Ingen vill efter några år upptäcka att betongplattorna inte håller standarden som utlovades.

En god försäkran är att enbart anlita kvalitetssäkrade företag som innehar certifiering för att gjuta plattor. En väl utförd dränering är av yttersta vikt för att betongplattan ska bli så perfekt så möjligt och hålla i många år framöver. Leta betonggjutare i din region för bästa och billigaste betongplattor.

Vad kostar det att gjuta betongplatta?

Vad kostnaden för arbetet med att gjuta betongplatta blir beror på en rad olika faktorer. Exempelvis är det inte alltid man vet exakt hur marken ser ut under eller vilka komplikationer som kan uppkomma under grävningsarbetet. Därför räknas priset i regel ut för själv markarbetet, materialkostnad och gjutning.

Hur stort arbetet som ska utföras är bestämmer förstås också slutpriset. I regel sätt priset för varje betongplatta som läggs per kvadratmeter. 

Jämförelse det bästa sättet att hitta rätt firma för jobbet

En annan komponent när det kommer till prissättningen är också vilken firma som anlitas. Olika firmor har ofta olika grundpriser och det kan dessutom hända att de räknar ut sina kostnadsförslag på olika sätt. 

Det allra enklaste sättet för dig att få reda vad det kommer kosta dig att gjuta betongplatta är med andra ord att i detalj beskriva vad du behöver få utfört, och sedan låta flera firmor återkomma med sina offerter.

Sedan kan du i lugn och ro jämföra de olika kostnadsförslagen. Du får dels en översikt över vad just det arbete som du vill ha hjälp med kostar i snitt, och sedan får du också möjligheten att gå vidare med den firma som du känner dig mest trygg med.

Våra senaste förfrågningar

 • Anders bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Vi behöver formgjuta en armerad stödmur bakom vårt hus.
  13 x 2 meter. Den skall gjutas framför den gamla muren som består av sten med puts. En större del av muren har kollapsat men den all bråte är bort schaktat. Bilder finns vid behov.
 • Andreas bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta garagegolv i befintlig form.
 • Tobias bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  30 mm flytspackel på ca. 22m2.
  Underlag består av ljudmatta av typ Aprobo decibel 4 och pallarmering. Ljudmattan och armeringen monteras av mig.
  Jobbet utförs i en bostadsrätt 2 våningar upp. Pumpslang kan tas genom balkongdörr.
  Jag är ute efter offert och prisindikation inför framtida affär.
 • Tobbas bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Vi ska renövera kök och till det tänker vi ha klinkers med golvvärme. Detta medför att vi behöver flytspackla. Ytan som ska klinkas är c:a 40kvm.
 • Marcus bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej, vill gjuta en platta till ett attefallsgarage 25kvm ca 3,9m x 6,1m. Tanken är att vi gräver själva enligt er rekommendation.
 • Sigurd bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hei. Ønsker en pris på støpt plate /Såle på75kvm. Dette er til en hytte ved ballastviken. Eventuelt prisen for bare betongen. Sålen er tenkt 10-15 cm tykk
 • Fredrik bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Ytbehandling av betonggolv 2x70 kvadratmeter
 • Ludwig bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Flytspackla kök, vardagsrum en del av hallen. Totalt ca 55 kvm. Nivåskillnader allt från 2 mm till ca 15mm

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.