Gjuta betongplatta

En betongplatta är den mest förekomna husgrunden i Sverige. Den är säker och stabil. När det blir tal om att gjuta en betongplatta är det bäst att kontakta flera företag och be om en offert.

Var noga med att skriva ett avtal innan arbetet med att gjuta betongplatta börjar och glöm inte att det går att spara mycket pengar genom att utnyttja ROT-avdraget.

Oavsett om det är en betongplatta som ska gjutas eller flera betongplattor som ska gjutas är hela arbetet enormt viktigt. Ingen vill efter några år upptäcka att betongplattorna inte håller standarden som utlovades.

En god försäkran är att enbart anlita kvalitetssäkrade företag som innehar certifiering för att gjuta plattor. En väl utförd dränering är av yttersta vikt för att betongplattan ska bli så perfekt så möjligt och hålla i många år framöver. Leta betonggjutare i din region för bästa och billigaste betongplattor.

Vad kostar det att gjuta betongplatta?

Vad kostnaden för arbetet med att gjuta betongplatta blir beror på en rad olika faktorer. Exempelvis är det inte alltid man vet exakt hur marken ser ut under eller vilka komplikationer som kan uppkomma under grävningsarbetet. Därför räknas priset i regel ut för själv markarbetet, materialkostnad och gjutning.

Hur stort arbetet som ska utföras är bestämmer förstås också slutpriset. I regel sätt priset för varje betongplatta som läggs per kvadratmeter. 

Jämförelse det bästa sättet att hitta rätt firma för jobbet

En annan komponent när det kommer till prissättningen är också vilken firma som anlitas. Olika firmor har ofta olika grundpriser och det kan dessutom hända att de räknar ut sina kostnadsförslag på olika sätt. 

Det allra enklaste sättet för dig att få reda vad det kommer kosta dig att gjuta betongplatta är med andra ord att i detalj beskriva vad du behöver få utfört, och sedan låta flera firmor återkomma med sina offerter.

Sedan kan du i lugn och ro jämföra de olika kostnadsförslagen. Du får dels en översikt över vad just det arbete som du vill ha hjälp med kostar i snitt, och sedan får du också möjligheten att gå vidare med den firma som du känner dig mest trygg med.

Våra senaste förfrågningar

 • göran bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej jag skall lägga klinkers i ett gammalt garage från 40-50 talet utan uppvärmning.
  Befintligt betonggolv behöver slipas och eventuellt behövs lite skador repareras, men det finns inga sprickor eller sättningar.
  Har inte kunnat mäta nivåskillnader men det känns inte som att dom är så stora,...
 • Wojciech bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Flytspackling av betong platta.
  Garaget.
  60kvm. Veberöd
  Pris med material.
  Tack
 • Henrik bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjutning av betonggolv i källare. 8-10 cm platta, efterbehandlad så att den är absolut slät och klar att lägga parkett på. Storlek: 18 kvm. Isolering, värmeslang och armering ordnas av mig.
 • Peter bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Flytspackling av badrum 10 m2 .
  Badrum plan 2 i villa, träbjälklag.
 • Helena bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Vi vill gjuta en isolerad betongplatta med vattenburen golvvärme för ett vinterbonat uterum. Ca 25 kvm.
 • Niklas bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej, vi ska montera grind vid uppfarten. 
  Grind: https://housepartner.se/shop/product/grind-med-motor-2-stolpar?tm=ttps://housepartner.se/startsida

  Är det någonting ni har erfarenhet av? Osäker på underlaget i marken, stenblandat grus förmodligen. 
  Önskvärt att stolparna kommer ner till frostfritt djup. Vi bor i Sommarstan, slå en signal? 
  070-8319203 Niklas.
  Med vänliga hälsningar/Best regards Niklas Tullbrink
 • Lisa bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej! Vi ska renovera vårt badrum i vallada och behöver nån som fuktspärrar och flytspacklar det. Detta måste ske mellan den 10-12 oktober då kakelsättare ska komma den 14 oktober. Tack på förhand! Lisa Fransén
 • Christina bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Jag vill ha en betongplatta i trädgården för uteplats.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.