Gjuta betongplatta

En betongplatta är den mest förekomna husgrunden i Sverige. Den är säker och stabil. När det blir tal om att gjuta en betongplatta är det bäst att kontakta flera företag och be om en offert.

Var noga med att skriva ett avtal innan arbetet med att gjuta betongplatta börjar och glöm inte att det går att spara mycket pengar genom att utnyttja ROT-avdraget.

Oavsett om det är en betongplatta som ska gjutas eller flera betongplattor som ska gjutas är hela arbetet enormt viktigt. Ingen vill efter några år upptäcka att betongplattorna inte håller standarden som utlovades.

En god försäkran är att enbart anlita kvalitetssäkrade företag som innehar certifiering för att gjuta plattor. En väl utförd dränering är av yttersta vikt för att betongplattan ska bli så perfekt så möjligt och hålla i många år framöver. Leta betonggjutare i din region för bästa och billigaste betongplattor.

Vad kostar det att gjuta betongplatta?

Vad kostnaden för arbetet med att gjuta betongplatta blir beror på en rad olika faktorer. Exempelvis är det inte alltid man vet exakt hur marken ser ut under eller vilka komplikationer som kan uppkomma under grävningsarbetet. Därför räknas priset i regel ut för själv markarbetet, materialkostnad och gjutning.

Hur stort arbetet som ska utföras är bestämmer förstås också slutpriset. I regel sätt priset för varje betongplatta som läggs per kvadratmeter. 

Jämförelse det bästa sättet att hitta rätt firma för jobbet

En annan komponent när det kommer till prissättningen är också vilken firma som anlitas. Olika firmor har ofta olika grundpriser och det kan dessutom hända att de räknar ut sina kostnadsförslag på olika sätt. 

Det allra enklaste sättet för dig att få reda vad det kommer kosta dig att gjuta betongplatta är med andra ord att i detalj beskriva vad du behöver få utfört, och sedan låta flera firmor återkomma med sina offerter.

Sedan kan du i lugn och ro jämföra de olika kostnadsförslagen. Du får dels en översikt över vad just det arbete som du vill ha hjälp med kostar i snitt, och sedan får du också möjligheten att gå vidare med den firma som du känner dig mest trygg med.

Våra senaste förfrågningar

 • Jenny bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta garageplatta på 52m2, 10 cm betong 20 cm isolering. Behöver vara klar till mitten på september
 • Tobias bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  En betongtrappa utomhus ned till källare har vittrat sönder i stegen.
  Den behöver förbättras så att stegen blir hela.
 • Karolina bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta bottenplatta på pool, 3,5x7m
 • Linnea bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Vi behöver flytspackla vår lägenhet på ca 50kvm då golvet var för ojämnt för att lägga parkett.
 • Leif bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Planering och gjutning av platta med golvvärme 50m2 i Borgafjäll.
 • Per-Erik bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjutning 20m2 platta (4100x4800mm) till vinter isolerad altan intill hus intill 2 ytterväggar.
  300mm kantelement.
  Inkl,
  • Vattenburen golvvärmen med egen shuntgrupp som kopplas på befintligt system med koplingspunkt bakom en av ytterväggarna.
  •Dränering och dagvatten runt plattan 2 sidor med omkoppling på befintligt...
 • Lars-Erik bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Vi behöver hjälp med gjutning av betongplatta 6x4 meter till ett uterum.P.skall förses med vatten-
  buren golvvärme.Vi bor i Linghem.
  Rörentreprenör har vi.
 • Mattias bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  VI har mönstrad betong på vår framsida av huset, har fått skära bort betong vid ingången till entrén pga reparation av avloppsrör.

  Behov: Knacka bort en del betong, samt lägga nytt mönstrat så att det blir snyggt. Vill att intresserad tittar på plats för att sedan...

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.