Gjuta betongplatta

En betongplatta är den mest förekomna husgrunden i Sverige. Den är säker och stabil. När det blir tal om att gjuta en betongplatta är det bäst att kontakta flera företag och be om en offert.

Var noga med att skriva ett avtal innan arbetet med att gjuta betongplatta börjar och glöm inte att det går att spara mycket pengar genom att utnyttja ROT-avdraget.

Oavsett om det är en betongplatta som ska gjutas eller flera betongplattor som ska gjutas är hela arbetet enormt viktigt. Ingen vill efter några år upptäcka att betongplattorna inte håller standarden som utlovades.

En god försäkran är att enbart anlita kvalitetssäkrade företag som innehar certifiering för att gjuta plattor. En väl utförd dränering är av yttersta vikt för att betongplattan ska bli så perfekt så möjligt och hålla i många år framöver. Leta betonggjutare i din region för bästa och billigaste betongplattor.

Vad kostar det att gjuta betongplatta?

Vad kostnaden för arbetet med att gjuta betongplatta blir beror på en rad olika faktorer. Exempelvis är det inte alltid man vet exakt hur marken ser ut under eller vilka komplikationer som kan uppkomma under grävningsarbetet. Därför räknas priset i regel ut för själv markarbetet, materialkostnad och gjutning.

Hur stort arbetet som ska utföras är bestämmer förstås också slutpriset. I regel sätt priset för varje betongplatta som läggs per kvadratmeter. 

Jämförelse det bästa sättet att hitta rätt firma för jobbet

En annan komponent när det kommer till prissättningen är också vilken firma som anlitas. Olika firmor har ofta olika grundpriser och det kan dessutom hända att de räknar ut sina kostnadsförslag på olika sätt. 

Det allra enklaste sättet för dig att få reda vad det kommer kosta dig att gjuta betongplatta är med andra ord att i detalj beskriva vad du behöver få utfört, och sedan låta flera firmor återkomma med sina offerter.

Sedan kan du i lugn och ro jämföra de olika kostnadsförslagen. Du får dels en översikt över vad just det arbete som du vill ha hjälp med kostar i snitt, och sedan får du också möjligheten att gå vidare med den firma som du känner dig mest trygg med.

Våra senaste förfrågningar

 • Dan bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjutning av betong runt poolområde. Bygga formar
 • Håkan bad om offert för Bygg & hantverkare - Golv
  Flytspackla ett blivande badrum ca 10m2
 • Brf Björns Trägård bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Omgjutning av betongtröskel vid källargarage
 • Mattias bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej, Jag ska bygga ett rundtimmerhus och önskar nu en offert på husgrund. Platta på mark 130m2. Fastigheten är i Storhogna, Bergs kommun.
  Fastighetsbetäckning Berg/Klövsjö 5:615
 • Sami bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej!
  jag ska lägga golvvärme . behöver lägga EPS betong först och sedan flytspackel övermod armering.
  Behöver offert.
 • Vedran bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta betongplatta, ca 15 m2, tillbyggnad.
 • Joakim bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta liten husgrund 30kvm till Attefallshus. Med avlopp och dränering.
 • Suchada bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta isolerad grund till uterummet på ca 15 kvm. Behöver eventuellt hjälp med grävande.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.