Gjuta betongplatta

En betongplatta är den mest förekomna husgrunden i Sverige. Den är säker och stabil. När det blir tal om att gjuta en betongplatta är det bäst att kontakta flera företag och be om en offert.

Var noga med att skriva ett avtal innan arbetet med att gjuta betongplatta börjar och glöm inte att det går att spara mycket pengar genom att utnyttja ROT-avdraget.

Oavsett om det är en betongplatta som ska gjutas eller flera betongplattor som ska gjutas är hela arbetet enormt viktigt. Ingen vill efter några år upptäcka att betongplattorna inte håller standarden som utlovades.

En god försäkran är att enbart anlita kvalitetssäkrade företag som innehar certifiering för att gjuta plattor. En väl utförd dränering är av yttersta vikt för att betongplattan ska bli så perfekt så möjligt och hålla i många år framöver. Leta betonggjutare i din region för bästa och billigaste betongplattor.

Vad kostar det att gjuta betongplatta?

Vad kostnaden för arbetet med att gjuta betongplatta blir beror på en rad olika faktorer. Exempelvis är det inte alltid man vet exakt hur marken ser ut under eller vilka komplikationer som kan uppkomma under grävningsarbetet. Därför räknas priset i regel ut för själv markarbetet, materialkostnad och gjutning.

Hur stort arbetet som ska utföras är bestämmer förstås också slutpriset. I regel sätt priset för varje betongplatta som läggs per kvadratmeter. 

Jämförelse det bästa sättet att hitta rätt firma för jobbet

En annan komponent när det kommer till prissättningen är också vilken firma som anlitas. Olika firmor har ofta olika grundpriser och det kan dessutom hända att de räknar ut sina kostnadsförslag på olika sätt. 

Det allra enklaste sättet för dig att få reda vad det kommer kosta dig att gjuta betongplatta är med andra ord att i detalj beskriva vad du behöver få utfört, och sedan låta flera firmor återkomma med sina offerter.

Sedan kan du i lugn och ro jämföra de olika kostnadsförslagen. Du får dels en översikt över vad just det arbete som du vill ha hjälp med kostar i snitt, och sedan får du också möjligheten att gå vidare med den firma som du känner dig mest trygg med.

Våra senaste förfrågningar

 • Tobias bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjutning med pump bil eller liknande, ca 30-40 m ifrån vägen. Detta är ett källarutrymme, så lite svåråtkomligt. Ca 5 m3. Gjutning till slät platta är förfrågan
 • Max bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta platta för uterum
  Mått (ca)
  A 8100x1900
  B 8390x3675 (med brutna hörn)

  Med de brutna hörnen blir då den totala ytan ca 44,3 kvadrat.

  Platta A och B ska sitta samman och ska alltså gjutas samman. Jag har bara separerat dem för att underlätta beräkning av storlek......
 • sara bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Slipa nygjuten betongplatta på 36 kvm
  Ska bli en groventre med dusch-hörna/tvättstuga i en del.
 • Mathias bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Vi har rivit badrum, bastu och tvättstuga och bilat upp hela golvet, ca 20 kvm. Nu vill vi ha in era offerter för gjutning av betonggolvet med EPS och flytspackling. Vi bor i Rutvik.
 • Rikard bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta en platta i ett befintligt garage på ca 45Kvm som är armerad och klar. Vill att några ska fixa resten med allt vad det innebär med att lägga ut betongen och vibba sloda och allt möjligt till färdigt resultat.
 • Lilian bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  4 av 6 pelare - "stolpar" i en trappa där putsen släppt. Trappan och pelarna renoverades år 2012.
 • Christian bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Flytspackling av källare. ca 44m2. 140mm djup men skulle vilja ha cellplast i botten som isolering då plattan ej är isolerad.
 • Elin bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Jag vill ha betonggolv i min lägenhet och undrar hur lång tid arbetet kan ta och offert på vad det kan kosta. Det är en 3:a på totalt 73 kvm så vad är ca kvm priset?

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.